Ik vind wraps heel erg lekker en leuk om mee te koken. Als lunch, avondeten of zelfs voor het ontbijt, je kunt er alle kanten mee op.
Op gezondweekmenu.nl vind je daarom ook meerdere wrap recepten, zoals wraps met gehakt of wraps met kip.
Wraps met tonijn en mais zijn misschien wel mijn favoriet: ze zijn supersnel klaar en ontzettend lekker. Deze tonijn wraps doen me altijd denken aan een tuna melt tosti, maar dan gemaakt met een wrap.
Recept wraps met tonijn en mais
Snelle wraps met een twist
Hoewel tonijn misschien niet het eerste is waar je aan denkt bij wraps is dit recept voor wrap met tonijn uit blik een echte aanrader.
Het advies van Voedingscentrum is om 1x per week vette vis te eten, maar slechts 34% van de Nederlanders haalt dat.
Tonijn uit blik is een ‘makkelijke’ vis: er zitten geen graatjes in, het zijn kleine stukjes en je kunt er allerlei kanten mee op.
Verder is tonijn is heel gezond. Het bevat veel eiwitten, goede vetten en omega-3. Genoeg redenen om dit recept met tonijn uit blik eens uit te proberen.
Wrap tosti tonijn: ingrediënten (4 personen)
- 8 tortilla’s
- 2 blikjes tonijn (op water/olie)
- 2 rode uien
- 1 blik maïs (340 gram)
- 100 gram geraspte kaas
- 125 ml. crème fraîche
- Peper
- Verse peterselie
Recept wrap tonijn: bereidingswijze
Snijd de rode ui in dunne ringen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de rode ui.
Laat de mais en de tonijn uitlekken en voeg toe aan de koekenpan als de ui gaar is. Bak nog 1 a 2 minuutjes tot het geheel goed warm is.
Schep 2 eetlepels crème fraîche en de helft van de geraspte kaas door het tonijn-groentemengsel. Wacht tot de kaas gesmolten is en zet de koekenpan met het tonijnmengsel opzij.
Pak een grillpan en zet op het vuur. Besmeer een wrap met een laagje crème fraîche en leg in de grillpan.
Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.
Verdeel een schep van het tonijnmengsel over de helft van de wrap en vouw dubbel. Draai om als de onderkant lichtbruin is en bak ook de andere kant van de wrap knapperig.
Herhaal met de volgende wraps, totdat het tonijnmengsel op is. Garneer met de overige geraspte kaas en eventueel wat peterselie.
Hou je van pittig? Snijd dan een rode peper of jalapeño peper in dunne ringetjes en serveer bij de wraps.
Je kunt de pepers ook meebakken in het tonijn-groente mengsel maar zelf houd ik deze altijd apart omdat het tonijn gerecht anders te pittig wordt voor mijn kids.
Je kunt deze wraps met tonijn warm en koud eten. Houd je een wrap (of meer) over? Doe deze in een bewaarbakje en zet in de koelkast.
Mijn advies is wel om deze deze binnen een dag op te eten, anders wordt de wrap een beetje klef.
Tip: serveer de wraps met tonijn en kaas met een gezonde en frisse groene salade.
Supersnelle side salad
- 150 gram veldsla
- 2 tomaten
- ½ komkommer
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Zout en peper
Snijd de tomaten en komkommer in blokjes. Doe de veldsla, tomaat en komkommer in een slakom en garneer met een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.
Wraps met kaas en tonijn: variatietips
- Wrap tonijn roomkaas: hoewel je in dit recept wraps met crème fraîche maakt kun je de crème fraîche gerust vervangen door roomkaas (naturel of met een smaakje) als je dat lekkerder vindt.
- Wraps met tonijn en pesto: ook kun je in plaats van crème fraîche een dun laagje pesto op de wraps smeren voor een Italiaanse twist.
- Wraps met kip en mais: vind jij (of je kids/partner) tonijn echt niet lekker? Vervang de tonijn dan door kipfilet.
- Wraps met zalm uit blik: in plaats van tonijn uit blik kun je natuurlijk ook zalm uit blik gebruiken als je daar een keertje zin in hebt.
Wraps Met Tonijn En Mais
Tuna melt wraps: supersnel en heel erg lekker!
Ingrediënten
- 8 tortilla’s
- 2 blikjes tonijn (op water/olie)
- 2 rode uien
- 1 blik maïs (340 gram)
- 100 gram geraspte kaas
- 125 ml. crème fraîche
- Peper
- Optioneel: verse peterselie en een rood pepertje
Bereidingswijze
- Snijd de rode ui in dunne ringen.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de rode ui ca. 5 minuten.
- Laat de mais en de tonijn uitlekken en voeg toe aan de koekenpan als de ui gaar is.
- Bak nog 1 a 2 minuutjes tot het geheel goed warm is.
- Schep 2 eetlepels crème fraîche en de helft van de geraspte kaas door het tonijn-groentemengsel. Wacht tot de kaas gesmolten is en zet de koekenpan met het tonijnmengsel opzij.
- Pak een grillpan en zet op het vuur.
- Besmeer een wrap met een laagje crème fraîche en leg in de grillpan.
- Verdeel een schep van het tonijnmengsel over de helft van de wrap en vouw dubbel. Draai om als de onderkant lichtbruin is en bak ook de andere kant van de wrap knapperig.
- Herhaal met de volgende wraps, totdat het tonijnmengsel op is.
- Garneer met de overige geraspte kaas.
- Optioneel: snijd wat verse peterselie en een rode peper of jalapeño peper in dunne ringen voor extra pit.
Aanbevolen producten
In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 662
De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Lees ook mijn andere recepten, zoals deze snelle pastasalade met kip, romige kip kerrie of een zomerse bietjes salade.