Skip to Content

Zalm salade

Delen of bewaren voor later?

Deze zalm salade is de perfecte balans tussen frisheid en romige smaken, ideaal als lichte lunch of elegant voorgerecht. Met de zachte smaak van veldsla, de ziltige touch van gerookte zalm, en het romige accent van avocado, wordt deze salade naar een hoger niveau getild door een huisgemaakte dressing van olijfolie, mayonaise, appelciderazijn en een vleugje mosterd.

De knapperigheid van rode ui en komkommer samen met het subtiele aroma van dille maken dit gerecht onweerstaanbaar. Een gezonde, snelle en smaakvolle keuze voor iedere gelegenheid!

Ingrediënten

  • 85 gram veldsla
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • ½ avocado
  • ½ rode ui
  • ¼ komkommeZalm salader
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mayonaise
  • ¼ theelepel appelcider azijn
  • Mespuntje mosterd
  • ¼ theelepel gedroogde dille
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Snijd de gerookte zalmfilet in stukken, de rode ui in dunne ringen en de komkommer in blokjes.
  • Snijd de avocado doormidden. Snij 1 helft in blokjes (terwijl deze nog in de schil zit) en schep met een lepel de blokjes eruit.
  • Doe de veldsla, rode ui, komkommer, avocado, kappertjes en de gerookte zalm stukjes in een slakom en mix door elkaar.
  • Meng in een kommetje de olijfolie, mayonaise, mosterd, azijn, dille, peper en zout en roer goed door elkaar.
  • Sprenkel de dressing over de salade en serveer.
zalm salade

Zalm Salade

Porties: 1
Bereidingstijd: 10 minutes
Totale bereidingstijd: 10 minutes

Ingrediënten

  • 85 gram veldsla
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • ½ avocado
  • ½ rode ui
  • ¼ komkommeZalm salader
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mayonaise
  • ¼ theelepel appelcider azijn
  • Mespuntje mosterd
  • ¼ theelepel gedroogde dille
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de gerookte zalmfilet in stukken, de rode ui in dunne ringen en de komkommer in blokjes.
  2. Snijd de avocado doormidden. Snij 1 helft in blokjes (terwijl deze nog in de schil zit) en schep met een lepel de blokjes eruit.
  3. Doe de veldsla, rode ui, komkommer, avocado, kappertjes en de gerookte zalm stukjes in een slakom en mix door elkaar.
  4. Meng in een kommetje de olijfolie, mayonaise, mosterd, azijn, dille, peper en zout en roer goed door elkaar.
  5. Sprenkel de dressing over de salade en serveer.
Voedingswaarde:
Porties: 1
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 542

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe