Skip to Content

Authentieke Boeuf Bourguignon: Franse Klassieker voor Elke Gelegenheid

Delen of bewaren voor later?

Boeuf Bourguignon is het toppunt van de Franse keuken. Dit stoofgerecht met mals rundvlees, groenten en rode wijn is perfect voor speciale gelegenheden.

Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon

Zo Maak Je Authentieke Boeuf Bourguignon

Gebruik hoogwaardige ingrediënten zoals rundvlees en rode wijn. Stoof het vlees langzaam met groenten en kruiden zoals tijm en laurier. Serveer met aardappelpuree of stokbrood.

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Porties: 4
Voorbereidingstijd: 3 minutes
Bereidingstijd: 2 hours 30 minutes
Totale bereidingstijd: 2 hours 33 minutes

Proef de klassieke smaken van Frankrijk met deze Boeuf Bourguignon. Mals stoofvlees, groenten en een rijke rode wijnsaus maken dit een feestelijk gerecht voor elke gelegenheid.

Ingrediënten

  • 1kg rundvlees (sucadelappen)
  • 150g spekblokjes
  • 2 uien
  • 3 wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 500ml rode wijn
  • 250ml runderbouillon
  • 200g champignons
  • Verse tijm en laurierblaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd het rundvlees in blokjes en bak het rondom bruin in een braadpan.
  2. Haal het vlees uit de pan en bak de spekblokjes, uien en knoflook in dezelfde pan.
  3. Voeg wortels en champignons toe en bak kort mee.
  4. Doe het vlees terug in de pan en schenk de rode wijn en runderbouillon erbij. Voeg tijm en laurierblaadjes toe.
  5. Laat 2,5 uur zachtjes stoven op laag vuur tot het vlees mals is. Serveer met aardappelpuree of stokbrood.
Voedingswaarde:
Porties: 4 Portiegrootte: 1
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 450Total Fat: 20gCarbohydrates: 15gFiber: 3gProtein: 35g
Proef de Franse Sfeer met Boeuf Bourguignon

Breng de smaken van Frankrijk naar je tafel met deze authentieke Boeuf Bourguignon. Een gerecht dat indruk maakt op iedereen!

Bekijk ook onze andere recepten
Wraps met gehakt
Snelle burrata salade
Tagliatelle met kip
Behoefte aan een gezond weekmenu?

Bekijk de gezondweekmenu shop!

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe