Skip to Content

Kleurrijke Ratatouille: Frans Groentefeest op je Bord

Delen of bewaren voor later?

Ratatouille is een klassiek Frans gerecht dat boordevol groenten zit. Courgette, aubergine en tomaat komen samen in deze gezonde en smaakvolle maaltijd.

Ratatouille
Ratatouille

Stap-voor-Stap de Beste Ratatouille Maken

Snijd de groenten in plakjes en bak ze zachtjes in olijfolie. Leg ze daarna in een ovenschaal, breng op smaak met kruiden zoals tijm en rozemarijn, en bak het geheel tot perfectie.

Ratatouille

Ratatouille

Porties: 2
Voorbereidingstijd: 20 minutes
Bereidingstijd: 30 minutes
Totale bereidingstijd: 50 minutes

Breng Frankrijk naar je bord met deze ratatouille. Een gezond en kleurrijk gerecht vol verse groenten zoals courgette, aubergine en tomaat, perfect voor vegetariërs.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika’s
  • 4 rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • Verse tijm en rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd courgette, aubergine, paprika en tomaten in dunne plakjes.
  2. Verwarm een pan met olijfolie en bak de groenten kort voor.
  3. Leg de plakjes groenten dakpansgewijs in een ovenschaal. Breng op smaak met zout, peper, tijm en rozemarijn.
  4. Besprenkel met olijfolie en bak 30 minuten in de oven op 180°C.
  5. Serveer als hoofdgerecht of bijgerecht.
Voedingswaarde:
Porties: 2 Portiegrootte: 1
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 120Total Fat: 5gCarbohydrates: 15gFiber: 4gProtein: 2g
Laat je Inspireren door de Franse Keuken

Probeer deze kleurrijke ratatouille als hoofdgerecht of bijgerecht. Gezond, eenvoudig en boordevol smaak!

Bekijk ook onze andere recepten
Wraps met gehakt
Snelle burrata salade
Tagliatelle met kip
Behoefte aan een gezond weekmenu?

Bekijk de gezondweekmenu shop!

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe