Ratatouille is een klassiek Frans gerecht dat boordevol groenten zit. Courgette, aubergine en tomaat komen samen in deze gezonde en smaakvolle maaltijd.
Stap-voor-Stap de Beste Ratatouille Maken
Snijd de groenten in plakjes en bak ze zachtjes in olijfolie. Leg ze daarna in een ovenschaal, breng op smaak met kruiden zoals tijm en rozemarijn, en bak het geheel tot perfectie.
Ratatouille
Porties:
2
Voorbereidingstijd:
20 minutes
Bereidingstijd:
30 minutes
Totale bereidingstijd:
50 minutes
Breng Frankrijk naar je bord met deze ratatouille. Een gezond en kleurrijk gerecht vol verse groenten zoals courgette, aubergine en tomaat, perfect voor vegetariërs.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 rode paprika’s
- 4 rijpe tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- Verse tijm en rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd courgette, aubergine, paprika en tomaten in dunne plakjes.
- Verwarm een pan met olijfolie en bak de groenten kort voor.
- Leg de plakjes groenten dakpansgewijs in een ovenschaal. Breng op smaak met zout, peper, tijm en rozemarijn.
- Besprenkel met olijfolie en bak 30 minuten in de oven op 180°C.
- Serveer als hoofdgerecht of bijgerecht.
Voedingswaarde:
Porties: 2 Portiegrootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 120Total Fat: 5gCarbohydrates: 15gFiber: 4gProtein: 2g
Laat je Inspireren door de Franse Keuken
Probeer deze kleurrijke ratatouille als hoofdgerecht of bijgerecht. Gezond, eenvoudig en boordevol smaak!