Deze volkoren pasta met avocado-pesto is een voedzame en smaakvolle maaltijd die in minder dan 30 minuten op tafel staat. De romige pesto zonder kaas is veganistisch en een heerlijke twist op het klassieke recept. Gecombineerd met kleurrijke gegrilde groenten is dit gerecht perfect voor een gezond diner!
Een recept voor Volkoren Pasta met Avocado-Pesto en Gegrilde Groenten
Ingrediënten voor de Volkoren Pasta met Avocado-Pesto en Gegrilde Groenten (2 personen)
Met deze eenvoudige ingrediënten maak je een gezonde maaltijd die je gasten zal verrassen:
Pasta:
- 150 gram volkoren pasta (penne of spaghetti)
Avocado-pesto:
- 1 rijpe avocado
- 1 teentje knoflook
- 30 gram verse basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- Sap van 1/2 citroen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Zout en peper naar smaak
Of meng pesto met de avocado
Gegrilde groenten:
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 100 gram cherry tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout en peper
Topping (optioneel):
- Extra pijnboompitten
- Verse basilicumblaadjes
Bereidingswijze: Zo maak je het zelf!
1. Kook de pasta:
Kook de volkoren pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
2. Maak de avocado-pesto:
Doe de avocado, knoflook, basilicum, olijfolie, citroensap en pijnboompitten in een blender of keukenmachine. Blend tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe voor een smeuïge textuur. Breng op smaak met zout en peper.
3. Grill de groenten:
Snijd de paprika en courgette in reepjes. Verhit een grillpan en bestrijk de groenten met olijfolie. Grill de paprika, courgette en cherry tomaten tot ze zacht en licht geroosterd zijn.
4. Combineer:
Meng de gekookte pasta met de avocado-pesto en schep goed om. Voeg de gegrilde groenten toe en meng voorzichtig.
5. Serveer:
Verdeel de pasta over borden en garneer met extra pijnboompitten en basilicum. Serveer direct
Volkoren Pasta met Avocado-Pesto en Gegrilde Groenten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren pasta (penne of spaghetti)
- 1 rijpe avocado
- 1 teentje knoflook
- 30 gram verse basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- Sap van 1/2 citroen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Zout en peper naar smaak
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 100 gram cherry tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout en peper
- Extra pijnboompitten
- Verse basilicumblaadjes
Bereidingswijze
1. Kook de pasta:
Kook de volkoren pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
2. Maak de avocado-pesto:
Doe de avocado, knoflook, basilicum, olijfolie, citroensap en pijnboompitten in een blender of keukenmachine. Blend tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe voor een smeuïge textuur. Breng op smaak met zout en peper. Mocht je zelf de pesto niet willen maken is natuurlijk ook mogelijk. Meng de pesto dan met de avocado.
3. Grill de groenten:
Snijd de paprika en courgette in reepjes. Verhit een grillpan en bestrijk de groenten met olijfolie. Grill de paprika, courgette en cherry tomaten tot ze zacht en licht geroosterd zijn.
4. Combineer:
Meng de gekookte pasta met de avocado-pesto en schep goed om. Voeg de gegrilde groenten toe en meng voorzichtig.
5. Serveer:
Verdeel de pasta over borden en garneer met extra pijnboompitten en basilicum. Serveer direct.
Aanbevolen producten
In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 480Total Fat: 24gSaturated Fat: 3gTrans Fat: 21gNet Carbohydrates: 52gFiber: 10gSugar: 6gProtein: 45g